To je1 zupa, kero2 mogecie3 bez lato zrobić ze świyżych tōmatōw4, a bez zima bydzie5 to nojlepsze spōmniynie6 lata. Je fajnie arōmatyczno, gibko7 sie jōm robi, a do tego mogecie trocha poszpanować, jak przidzie do Wołs bezuch8 i zaserwować im zupa ze apfylzinōm9– keby10 Wōm sie chciało, mogecie jeszcze jōm przistroić takim małym ślizykym11 apfylziny.
Co potrza?
750 ml przeciyru ze tōmatōw (mogecie go zrobić ze 1kg tomatōw abo yno odkryńcić flaszka z gotowym 😉 )
1 szklōnka soku ze apfylzinōw (nojlepi sami sie go wyciście)
1 cebula
2-3 łeżki oliwy
sōl i pieprz
łeżeczka czubrycy (jak ji niy mołcie12, to sie łeba niy urywejcie 😉 )
połra listkōw ze limōnki kaffir (jak niy mołcie, mogecie wycisnōńć trocha citrōłny)
2 gałōnzki natki ze selera
2 gałōnzki lubczyku
połra łeżek słōnecznika do posucia13 po wiyrchu
połra łeżek jogurtu greckego
Na oliwie zeszklijcie pokrōno14 cebula, do tego wlyjcie15 przeciyr, sok i prziprawy. Lubczyk i natka ze selera wciepcie16 w całojści, a potyn przed podaniym zupy mogecie to wytrzajś17. Niech sie to chwila powarzi18 i… fertich19. Po wiyrchu20 mogecie to posuć uprażōnym na suchyj patelni słōnecznikym i dać łeżka jogurtu. Richtich gibko sie to robi, a potyn yno kans21 dobroci. Smacznego 🙂
1jest
2którą
3możecie
4ō- spółgłoska w wymowie między o i u
5będzie
6wspomnienie
7szybko
8goście
9pomarańcza
10gdyby
11plasterkiem
12jak jej nie macie
13posypania
14pokrojoną
15wlejcie
16wrzućcie
17wyrzucić
18pogotuje
19gotowe
20na górze
21dużo
Dodaj komentarz