Kura we bazyliowyj zōłzie (Kurczak w sosie bazyliowym)




Niy ma co sam tera pisać elaboratōw1, ale bez jaki cufal2 wyszoł mi z tego richtich3 fajny recept4… i szlus5 😉

Co potrza?

1 kg kurczaka (joł żech mioł piersi, ale idzie tyż dać filety ze podudzi)

2-3 gorście6 listkōw bazylii

1 gorść listkōw limonki kaffir (abo skōrka ze citrōłny)

łeżka mostrichu/zynfu7

5 łeżek oliwy

5 łeżek oleju rzepakowego

pó szklōnki biołego wina (wytrawne abo pó wytrawne)

ździebko8 chili

zōmbek czosku

trocha mōnki do zagynszczynia zōłzy (joł zech doł ryżowo)

sōl i pieprz

Kurczaka we srogich9 kōnskach10 żech podpiyk na prawie suchyj patelni (yno ździebko oleju abo masła klarowanego do natłuszczynia i wtedy niy bydzie tak pyrskać11). Bazylia, liście limōnki, inksze12 prziprawy i wino zblyndujcie. Wciepcie to wszyjsko ze kurczakym do jakego gorka i niech sie to aby ze godzina pomału13 powarzi14. Na patelnia po podpiykaniu mogecie wlołć trocha wina, żeby zebrało te przilepiōne kōnski miysa i dolyjcie to niyskorzi15 do naszyj zōłzy.

Jak już miyso bydzie miynke, to je wyciōngcie16, zōłza mogecie trocha odparować i zagyńścić (mōnka rozrōbcie we zimnyj wodzie, wlyjcie do zōłzy i uwołrzcie). Terozki już yno ôstało17 jedzynie. Tako kura pasuje fajnie do klōzek18, nudli19 abo ryżu, choć joł żech jōm podowoł ze szałołtym20 ze brokuła i kartołfli21. Smacznego 🙂

1ō- samogłoska w wymowie między o i u

2przypadek

3naprawdę

4przepis

5koniec

6garście

7musztardy

8szczyptę, odrobinę

9dużych

10kawałkach

11pryskać

12inne

13powoli

14pogotuje

15później

16wyjmijcie

17zostało

18klusek

19makaronu

20sałatką

21ziemniaków




Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*