Kyjksy makōwkowe (Ciasteczka makówkowe)

Korciōło mie, żeby upiyc take kyjksy, kere1 by miały wszyjsko to, co majōm makōwki2. I nawet mi sie to udało. Mak jest, mandle3 sōm, rodzynki sōm, je mōnka i jajco, a to prawie jak bōłka i mōmy sam masło, a ône przeca4 je ze mlyka. Idzie pedzieć, że to take makōwki na wynos 😉

Co potrza?

3 żōłtka

1 szklōnka maku (około 100 g)

1 szklōnka pomelanych5 mandli

1 szklōnka mōnki pszynnyj

pó szklōnki cukru

100 g masła

2 gorści rodzynkōw (zamoczōnych pryndzyj6 we rumie abo jakim likerze migdałowym)

łeżeczka proszku do pieczynioł

Pomelany mak żech nojprzōd doł7 na chwila na patelnia, żeby sie tak trocha poprażōł; masło żech łozpuściōł8 we gorczku. Potyn żech miksowoł żōłtka ze cukrym, potyn do tego jeszcze prziszło masło, a jak już cuker bōł dojś łozpuszczōny, to żech tam wciep reszta składnikōw. Jak już to bōło fajnie łozrobiōne9, to żech to łozkuloł10 na ciynki placek i keliszym żech robiōł te kōłka.

Bratruła łozgrzołech na 180 stopni. Kyjkse wrajziōł żech tam na 8-10 minut. Dejcie pozōr11, żeby sie Wōm niy przipołlōły12, bo jo musza Wōm pedzieć, że żech sie przi piyrszyj blasze trocha zalelkoł13 😉 I to by bōło na tyla roboty, terozki już styknie mi pedzieć14: Smacznego 🙂

1które

3migdały

4przecież

5zmielonych

6wcześniej

7dał

8rozpuściłem

9rozrobione

10rozwałkowałem

11uważajcie

12przypaliły

13zagapiłem

14powiedzieć

Sam tyż mogecie mie znojś:
Kej lubicie ôbrŏzki
Sam znojdziesz moje filmy
Sam znojdziesz moje filmy
Jak lubisz ćwiyrkać, to sam wlyjź
Visit Us
Follow Me
Dastaniecie mejla ze nowymi receptami
RSS




Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*