Blumkołl1 i krowa to brzmi choby miano2 ôd jaki bojki3, ale sam to by trza pedzieć4, że ta krowa tak sie zapatrzōła na gornek ze blumkołlym, że do niego wleciała. Tyn miszōng je inspirowany kuchniōm tureckōm- niyrołz moje byzuchy5 sie wynołkwiōm6, jaki kraj, ze ftorego mōm co uwarzić, a joł sie potyn musza trołpić7 i wymyślać. Te wynołkwianie bōło richtich8 dobre.
Co potrza?
0,5 kg pomelanyj9 wołowiny
1 niy za srogi10 blumkołl
1 srogo cebula
1 czerwōno papryka
3 łeżki kōncyntratu ze tōmatōw11
sōl i pieprz
trocha oliwy
tak ze 2 szklōnki wrzōntku
Na patelni prziypiyczcie wołowe miyso- mogecie na nia kapnōńć ździebko12 oliwy. Pokrōno cebula i papryka przipiyczcie leko na oliwie we jakim wiynkszym gorku. Niyskorzi dociepcie do tego miyso, pokrōny blumkołl, kōncyntrat, prziprawy i chwila wszyjsko posmażcie. Zalyjcie to potyn wrzōncōm wodōm i niech sie to przikryte warzi tak dugo, aże blumkołl bydzie miynki. Terozki już yno trza pedzieć: smacznego 🙂
1kalafior
2nazwa
3bajki
4powiedzieć
5goście
6wymyślą
7męczyć
8naprawdę
9mielonej
10duży
11pomidorów
12trochę
Dodaj komentarz