Korciōło mie, żeby upiyc take kyjksy, kere1 by miały wszyjsko to, co majōm makōwki2. I nawet mi sie to udało. Mak jest, mandle3 sōm, rodzynki sōm, je mōnka i jajco, a to prawie jak bōłka i mōmy sam masło, a ône przeca4 je ze mlyka. Idzie pedzieć, że to take makōwki na wynos 😉
Co potrza?
3 żōłtka
1 szklōnka maku (około 100 g)
1 szklōnka pomelanych5 mandli
1 szklōnka mōnki pszynnyj
pó szklōnki cukru
100 g masła
2 gorści rodzynkōw (zamoczōnych pryndzyj6 we rumie abo jakim likerze migdałowym)
łeżeczka proszku do pieczynioł
Pomelany mak żech nojprzōd doł7 na chwila na patelnia, żeby sie tak trocha poprażōł; masło żech łozpuściōł8 we gorczku. Potyn żech miksowoł żōłtka ze cukrym, potyn do tego jeszcze prziszło masło, a jak już cuker bōł dojś łozpuszczōny, to żech tam wciep reszta składnikōw. Jak już to bōło fajnie łozrobiōne9, to żech to łozkuloł10 na ciynki placek i keliszym żech robiōł te kōłka.
Bratruła łozgrzołech na 180 stopni. Kyjkse wrajziōł żech tam na 8-10 minut. Dejcie pozōr11, żeby sie Wōm niy przipołlōły12, bo jo musza Wōm pedzieć, że żech sie przi piyrszyj blasze trocha zalelkoł13 😉 I to by bōło na tyla roboty, terozki już styknie mi pedzieć14: Smacznego 🙂
1które
3migdały
4przecież
5zmielonych
6wcześniej
7dał
8rozpuściłem
9rozrobione
10rozwałkowałem
11uważajcie
12przypaliły
13zagapiłem
14powiedzieć
Dodaj komentarz