Tōmatynzupa, jakyj żejście jeszcze niy jedli (Wyjątkowa zupa pomidorowa)




Kole1 mie na handelku kupiōł żech sok ze tōmatōw2, kery pōnojś3 bōł wyciskany z tych nojlepszych we siyrpniu. I musza Wōm pedzieć4, że takego dobrego żech jeszcze niy piōł. Tak mie jakosik wziyno, żeby tam dociepnōńć yno czerwōne i pōmarańczowe dodatki i wyszła mi z tego pōmidorōwka idealno 😉

Co potrza?

1,5 litra soku ze tomatōw- takich nojlepszych

2 mańsze bataty

2 markwie5

szklōnka czerwōnyj soczewicy

1 apfylzina6

1 cebula- ôna akurat niy bōła czerwōno, ale kebyjście mieli tako pod rynkōm… 😉

sōl i pieprz

połra gałōnzkōw bazylii

kapka oliwy dlo smaku

Do gorka wlyjcie sok, trocha oliwy, wciepcie tam ździebko7 soli, pieprzu i wrojście8 pokrōne9 na byle jake kōnski markwie, bataty i cebula. Niech sie to powarzi10, aż zmiynknōm wszyjske składniki (20-30 minut). Niyskorzi dejcie tam bazylia i zmiksujcie to jak kryjmzupa11. Gornek niech przidzie nazod12 na piec, wciepcie tam soczewica i ôna powinna być fertich13 za jake 10 minut. Na kōniec, jak już zupa bydzie wyłōnczōno, to wlyjcie tam sok wyciśniynty ze jednyj apfylziny. A terozki już yno… Smacznego 🙂

1obok

2pomidorów

3podobno

4powiedzić

5marchewki

6pomarańcza

7szczyptę

8włóżcie

9pokrojone

10pogotuje

11zupę krem

12z powrotem

13gotowa




Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*