Hańdyk we koperkowyj zōłzie (Indyk w sosie koperkowym)




Niyrołz1 tak se czowiek myśli, że by zjołd2 cojsik inkszego3, a niy yno co tydziyń te same zestawy i wtedy ôwdy4 przido Wōm sie tyn recept5. Niy ma sam żołdnego strasznego wynołkwiania6, ale za to smak tyj zôłzy zapamiyntocie na dugo.

Co potrza?

1 kg piersi ze hańdyka (abo i udzika)

mały pynczek koperku

mały pynczek pietruszki

połra suszōnych grzibōw (nojlepi prawikōw)

sōl i pieprz

zōmbek czosku

połra łeżek oliwy

mōnka kartoflanoł do zagynszczynia zōłzy

150 ml śmiytōnki (nojlepi 30 %)

Hańdyka na noc posmarować oliwōm wymiyszanōm ze czoskym, solōm i pieprzym, ôbłożyć koperkym i pietruszkōm i… iś spać 😉

Na drugi dziyń przipiyc go na suchyj patelni, a potyn przeciepnōńć do brytfanki, dolołć trocha wody i dusić ze grzibami, koperkym i natkōm- tak aby ze dwie godziny na małym ôgniu. Potyn wyciōngcie miyso, zblyndujcie ta zōłza, dejcie dō ni jeszcze śmiytōnki (nojprzōd jōm zahartujcie, wlyjcie dō ni trocha zōłzy) i zagyńśćcie jōm mōnkōm (rozfyrlanōm7 we zimnyj wodzie). Jak już to sie wszyjsko uwarzi8, to mogecie jeszcze wszyjsko dosmakować, pokrajać miyso na plastry, wciepnōńć jeszcze na chwila do brytfanki i… Smacznego 🙂

1czasem

2zjadł

3innego

4wówczas

5przepis

6wydziwiania

7roztrzepaną

8pogotuje




Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*