Tuste ze morelami i mandlami (Smalec z morelami i migdałami)




Tuste niyftorzi lubiōm1 yno2 bez dodatkōw, sōm3 tyż take4, co to lubiōm dać tam trocha cebuli i możno jeszcze potarte jabko, a joł5 nojbarzi6 lubia take wynołkwiane7. Je to kuchnia ajnfachowo8, ale jak cojsik takego postawicie na stole, to zarozki9 sie zrobi trocha barzi elegancko i taki fet10 bydzie idealny na przegryzka na jakim fajerze11.

Co potrza?

40 dkg szpeku12

gorść13 suszōnych moreli

gorść płatkōw ze mandli14

poła15 łeżeczki soli

ździebko16 pieprzu

poła łeżeczki słodkyj papryki

pyrszczka17 ôstryj papryki

poła łeżeczki czubrycy (jak niy mołcie tyj bułgarskyj prziprawy, to najwyżyj dejcie zioła prowansalske)

połra listkōw limōnki kaffir (jakby co, mogecie tyż zetrzyć trocha skōrki ze citrōłny)

Szpek pokrejcie18 i roztopcie. Morele przelyjcie wrzōntkym i pokrejcie na mańsze kōnski19. Jak już szpyrki bydōm fajnie brōnołtne20, wciepcie21 tam morele, mandle, prziprawy i symnijcie22 ze ôgnia. Niech sie to tera ôchōdzi23 i fertich24. Smacznego 🙂

1ō- samogłoska w wymowie między o i u

2tylko

3

4tacy

5ja

6najbardziej

7wymyślne

8prosta

9zaraz

10smalec

11uroczystości

12słoniny

13garść

14migdałów

15pół

16szczypta

17szczypta

18pokrójcie

19mniejsze kawałki

20przypieczone

21wrzućcie

22zdejmijcie

23ostudzi

24gotowe




Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*