Niy dojś, że robi sie to blank1 ajnfachowo2, to jeszcze niy bydzie za kans3 takich, kerym4 to niy posmakuje- chyba, że lubiōm yno torciki ze śledziym 😉
Słodke, choć niy za kans, a do tego jeszcze smak fajnie przełōmany kwaśnawōm czerwōnōm jagōdkōm5.
Co potrza?
6 jajec
ździebko6 soli
6 łeżek mōnki pszynnyj
6 łeżek cukru
łeżeczka proszku do pieczynia
200 g biołyj szokolady
500 g mascarpōne
pólitrowy gorczek jochanek7 abo jak by niyftorzi8 pedzieli9 czerwōnych jagōdek
Nojprzōd biszkopt. Ubijcie biołka ze cukrym i ździebkym soli. Do tego niyskorzi wmiyszejecie pomału10 żōłtka i przesiōno bez sitko mōnka i proszek do pieczynioł. Przełōżcie ta masa do ôkrōngłyj formy i wrojście11 na 40 min do bratruły12 rozgrzōnyj na 160 stopni. Jak tyn biszkopt wyciōngniecie, to przewrōćcie go na jaki desce do gōry dnym i niech tak sie chwila pochōdzi13.
Terozki ôzpuście14 szokolada we kōmpieli wodnyj (miska na gorku ze wrzōncōm wodōm) i wymiyszejcie jōm ze mascarpōne.
Przekrejcie15 biszkopt, posmarujcie jedna czyńść masōm ze szokoladōm i powciepujcie na to poła jochanek. Terozki dejcie na wiyrch16 drugi placek biszkoptu, całojść fajnie posmarujcie kryjmōm, a gōra postrōjcie17 jochankami. Ajnfachowe? Na zicher18. Teroski19 yno na chwila do lodōwki i… smacznego 🙂
1całkiem
2prosto
3dużo
4którym
5czerwona porzeczka
6szczypta
7czerwonych porzeczek
8niektórzy
9powiedzieli
10powoli
11włóżcie
12piekarnika
13postudzi
14rozpuśćcie
15przekrójcie
16górę
17przybierzcie
18na pewno
19teraz
Dodaj komentarz