We kuchni gruzińskyj je we receptach1 kans2 bakłażana i ôrzechōw, a mie3 tak jakosik te dwa składniki posmakowały, że kajś4 bych je zajś wcis5. I tak żech prziszoł6 do tych karminadli, choć może by niyftorzi7 pedzieli8, że to już niy sōm9 karminadle, bo przeca10 bez jajec i wymoczōnyj żymły11 to żołdno12 kuchara niy robi karminadli, ale joł sie lubia poeksperymyntować i przi warzyniu, i przy wymyślaniu miana13.
Co potrza?
2 małe bakłażany
500 g mielōnego miysa ze hańdyka14 (choć mogecie sie dać tyż wieprzowe abo drobiowe)
1 łeżka mielōnyj kolyndry
2 zōmbki czosku
2 gorście posiekanych ôrzechōw
trocha tartyj bōłki
sōl i pieprz
ôlyj do pieczynia
Bakłażany potrzyjcie na srogich15 ôczkach na tarle i posujcie16 solōm. Jak już puszczōm sok, to mogecie je przepōkać.17 Wciepcie18 je na chwila na patelnia- niech sie trocha przipiekōm. Ôrzechy mogecie na jakim tygliku19 uprażyć i pokrajać20 na mańsze kōnski21. Do jaki miski wciepcie miyso, bakłażana, ôrzechy, prziprawy, wyciście czosnek i fajnie wymiyszejcie. Ukulejcie karminadle, ôbtoczcie we tartyj bōłce i na ôleju przibrōnołćcie22. Filozofiji sam srogyj niy ma, a take wynołkwiōne23 karminadle mogecie zjejś ze jakim szołołtym,24 kartołflōma25… abo i same 😉 Smacznego 🙂
1przepisach
2dużo
3mnie
4gdzieś
5wcisnął
6wymyśliłem
7niektórzy
8powiedzieli
9są, ō- samogłoska w wymowie między o i u
10przecież
11bułki
12żadna
13nazwa
14indyka
15dużych
16posypcie
17przepłukać
18wrzućcie
19mała patelnia
20pokroić
21mniejsze kawałki
22przypieczcie
23wymyślne
24sałatką
25ziemniakami
Dodaj komentarz