Szło by pedzieć1, że to sōm2 take krewetki choby3 po grecku, bo wciep4 żech tam tyż trocha fety. Z krewetkōma niy ma kans5 roboty, a do tego jeszcze sōm zdrowe. A szpinat… dlo niyftorych6 bajtli7 to taki trocha bebok8 i joł tyż musza pedzieć, że jak żech go kedyjś na jakyj stołōwce dostoł, to do dzisiaj pamiyntōm, że bōł źle zrobiōny- kuchara powinna dostać szmary9 😉 A styknie dać do niego trocha czosku, może soku ze citrōłny10 i już je richtich11 dobry. Joł sam godōm o szpinacie- liściach, a niy tych zamrożōnych dechach, potym na talyrzu widać fajnie zblanszowane liście, a niy zielōny maras12 😉
Co potrza?
300 g liści szpinatu baby
400 g krewetkōw- nojlepi ôbranych
1 czerwōnoł cebula
1-2 zōmbki czosku
połra łeżek oliwy
150 g fety
keliszek biołego wina (pó wytrawnego abo wytrawnego)
Na oliwie (joł żech doł takoł ze suszōnymi prawdziwkōmi- to dopiyro fajnie wōniało13) we jakim wiynkszym gorku zeszklijcie cebula i dejcie14 tam tyż czosnek. Wlyjcie do tego wino i niech ône trocha ôdparuje. Dociepcie krewetki i niech sie połra minut powarzōm. Na kōniec przidzie pokruszōnoł feta, pieprz i szpinat. Jak ôn sie yno15 leko zblanszuje, to mogecie wciepować nasze danie na talyrz i brać sie za jedzynie. Do tego kōnsek16 dobryj bōłki abo chleba i … smacznego 🙂
1powiedzieć
2są; ō- samogłoska w wymowie między o i u
3jakby
4wrzuciłem
5dużo
6niektórych
7dzieci
8potwór
9lanie
10cytryny
11naprawdę
12błoto
13pachniało
14dajcie
15tylko
16kawałek
Dodaj komentarz