Mōndre1 ludzie by pedzieli,2 że ta nazwa to je richtig3 oksymoron, bo armeriter pochodzi łod niymieckego Arme Ritter, co znaczy biydny rycerz, a co to je de lux, to już chyba wiedzōm nawet małe bajtle4– jak we jednyj nazwie sie znojdōm 2 przeciwstawne wyrazy, to je oksymorōn; rechtory5 bydōm6 zachwycōne 😉 De lux tak po prołwdzie7 to je ta zōłza, a jak jeszcze bydziecie mieli dō ni świyże pozimki,8 to take śniołdanie straci sie, nim zdōnżycie dopić Wasza kawa.
Co potrza?
3 stare bōłki abo jak to niyftorzi gołdajōm: żymły (jak byjście mieli lynga9 abo wek- bo to tyż moł roztomajte miana, to tyż baje dobre)
2 jajca
szklōnka mlyka
2 łeżki brōnołtnego10 cukru
2 łeżki masła klarowanego
kapka łoleju
zōłza:
10-15 dkg pozimek
1 biołoł11 szokolada
1 łeżka miodu abo brōnołtnego cukru, keby Wōm ta zołza bōła za moło słodkoł
Obrane pozimki zmiksujcie, postołwcie na piecu na małym łogniu (niy mogōm sie zawarzić12) i wciepcie13 tam do rozpuszczynia ta biołoł szokolada. Jak sie rozpujści, to mogecie jeszcze dać trocha miodu (abo cukru) i fertich. 14
Jajca rozfyrlejcie15 (mogecie i mikserym) ze cukrym i mlykiym. Rozgrzyjcie sie na patelni łeżka masła i kapka łoleju. Pokrejcie bōłka abo wek na szajby,16 porzōndnie tōnknijcie17 we jajcach z mlykym i wciepcie na patelnia. Jak sie fajnie przibrōnołci18 ze obu strōn, to wciepcie je na talyrz, łoblyjcie zołzom i smacznego 🙂
1mądrzy
2powiedzieli
3prawdziwy
4dzieci
5nauczyciele
6będą
7tak naprawdę
8truskawki
9bułka paryska
10brązowy
11białą
12zagotować
13wrzućcie
14gotowe
15roztrzepać
16kromki
17zamoczcie
18przysmaży
Dodaj komentarz