Moja Muter je zakochanŏł we tyj zupie i bez tōż żech sie pomyśloł, że musi sie znojś i na Chopie. Niy bōłbych sobōm, kebych sam czego niy pozamiynioł, ale efekt… sami musicie sie jōm narychtować i ôboczycie1 😉
jedna wiynkszŏ cukinia abo dwie mańsze2
2 marchwie
2 cebule
2 kartŏfle3
1 syrek topiōny
natka pietruszki i lubczyk
łeżka masła klarowanego
2-3 łeżki oliwy
sōl i pieprz
mogecie tyż na kōńcu dać trocha śmiytōnki
Oliwa i masło dejcie do gorka i na nich zeszklijcie pokrōnŏ4 cebula. Potyn dociepcie5 tam pokrōne na wiynksze kōnski6 kartŏfle, marchew i cukinia. Pŏra7 razy zamiyszejcie i dolyjcie8 do gorka wody, ale yno tela, żeby trocha przikryć te wszyjske warzywa. Dejcie tam soli, pieprzu i w całojści natka i lubczyk. Niech sie to terŏzki9 powarzi10 tak dugo, żeby kartŏfle bōły11 miynke. Niyskorzi12 wyciōngcie z gorka natka i lubczyk, a reszta zblyndujcie. Na talyrzu mogecie do tego dać trocha śmiytōnki i grzanki (idzie je narychtować na taglu13 ze pokrōnego starego chleba abo bōłek i ździebka14 masła). Smacznego 🙂
1zobaczycie
2mniejsze
3ziemniaki
4pokrojoną
5dorzućcie
6kawałki
7parę
8dolejcie
9teraz
10pogotuje
11były
12później
13patelni
14troszkę
Dodaj komentarz