Kole1 mie na handelku kupiōł żech sok ze tōmatōw2, kery pōnojś3 bōł wyciskany z tych nojlepszych we siyrpniu. I musza Wōm pedzieć4, że takego dobrego żech jeszcze niy piōł. Tak mie jakosik wziyno, żeby tam dociepnōńć yno czerwōne i pōmarańczowe dodatki i wyszła mi z tego pōmidorōwka idealno 😉
Co potrza?
1,5 litra soku ze tomatōw- takich nojlepszych
2 mańsze bataty
2 markwie5
szklōnka czerwōnyj soczewicy
1 apfylzina6
1 cebula- ôna akurat niy bōła czerwōno, ale kebyjście mieli tako pod rynkōm… 😉
sōl i pieprz
połra gałōnzkōw bazylii
kapka oliwy dlo smaku
Do gorka wlyjcie sok, trocha oliwy, wciepcie tam ździebko7 soli, pieprzu i wrojście8 pokrōne9 na byle jake kōnski markwie, bataty i cebula. Niech sie to powarzi10, aż zmiynknōm wszyjske składniki (20-30 minut). Niyskorzi dejcie tam bazylia i zmiksujcie to jak kryjmzupa11. Gornek niech przidzie nazod12 na piec, wciepcie tam soczewica i ôna powinna być fertich13 za jake 10 minut. Na kōniec, jak już zupa bydzie wyłōnczōno, to wlyjcie tam sok wyciśniynty ze jednyj apfylziny. A terozki już yno… Smacznego 🙂
1obok
2pomidorów
3podobno
4powiedzić
5marchewki
6pomarańcza
7szczyptę
8włóżcie
9pokrojone
10pogotuje
11zupę krem
12z powrotem
13gotowa
Dodaj komentarz