Szpargel ze holynderskōm zōłzōm i łososiym (Szparagi z sosem holenderskim i łososiem)

 

Co potrza?

 

pynczek szparglu- biołego abo zielōnego

(ale jak mołcie w dōma karlusa[1], co sie lubi pojejś, to taki pynczek-500g- to łon wciōngnie sōm, to sie lepi[2] kupcie dwa)

wyndzony łosoś- joł tam nie wia[3], wiela Wy zjycie, mie i moji Babie[4] stykło 150 g

 

Zōłza holynderskoł

 

¼ kostki masła

2 żōłtka

sok ze ćwierci citrōłny

sōl i pieprz

 

Tyn bioły szpargel to niystety trzeba łobrać- łostrugać takōm strugaczkōm do warzyw- i łobeżnōńć kōńcōwka, bo łona je niyroz[5] twardoł jak dżewo[6]. Ale tego łebka niy łobiyrejcie! Niyrozki to trza wyciepnōńć i 1/3 szpargla. Jak fto lubi szporować[7], to mu sie wtedy serce łomie, ale co zrobić, jak trza, to trza. A te łobiyranie to je takoł pierōńskoł robota, że jak niy mołcie ciyrpliwości, to sie wejście tyn zielony szpargel. Łōnego to sie yno myje, potym sie go kołżdego łosobno przeginoł i jak pynknie[8], to ta czyńść łod gōwki[9] łostołwiołcie, a tyn rest raus[10]. Jak niy mołcie takego specjalego garca do warzynia szparglu, to musicie go powiōnzać- niciōm abo jakōm dratwōm[11]. Warzi sie go tak barzi[12] na parze, do garca nalyjcie trocha wody i jak sie już baje warzić[13], to postołwcie tam tyn szpargel. Tyn zielōny to sie musi warzić tak dziejsiyńć minut, a tyn bioły to z piytnołście.

 

Jak go tam wsadzicie, to szybko sie zrōbcie ta zōłza. Z umytych jajcōw- nojlepi to je nawet leko sparzić wodōm- do miski sie dejcie te 2 żōłtka, a te biōłko to sie wciepcie na patelnia, bo co sie moł zmarnować. Wyciście cytryna, dejcie sōl i pieprz i miksujcie. Wlywejcie rozpuszczōne masło i dali miksujcie. Nojlepi to na trocha dać ta miska na garniec z warzōncōm sie wodōm, to sie to jeszcze fajni ubije na ty parze. I fertich.[14]

 

 

Wciepcie to wszystko na talyrz- niy musicie sie tak bawić, jak joł na tym zdjyńciu- łoblyjcie tōm zōłzōm i smacznego:)

 

Szpargle- Chop w kuchni 2

 

[1] faceta

[2] lepiej

[3] ja tam nie wiem

[4] Żonie

[5] czasem

[6] drewno

[7] oszczędzać

[8] pęknie

[9] główki

[10] resztę wyrzucamy

[11] sznurkiem

[12] bardziej

[13] gotować

[14] gotowe

Sam tyż mogecie mie znojś:
Kej lubicie ôbrŏzki
Sam znojdziesz moje filmy
Sam znojdziesz moje filmy
Jak lubisz ćwiyrkać, to sam wlyjź
Visit Us
Follow Me
Dastaniecie mejla ze nowymi receptami
RSS




Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*