Polyndwiczki we marchwiowyj zōłzie (Polędwiczki w marchewkowym sosie)

Kebyjście1 niy mieli pomysłu na niydzielny ôbiołd2, a zmiyrzły już wōm sie rolady i kotlety, to polyndwiczki we delikatnyj marchwiowyj zōłzie3 bydōm dlo Wołs4 idealne. Robi sie to richtich5 gibko6 i je tak ajnfachowe7, że nawet kuchołrze bez talyntu dajōm sie rada.

Co potrza?

1 kg polyndwiczek wieprzowych

30 dkg marchwi

sok ze jednyj apfylziny8

połra listkōw limōnki kaffir abo ôtartoł skōrka ze citrōłny

ździebko9 potartyj gałki muszkatałowyj

ździebko chili i pieprzu

poła łeżek kurkumy abo jedyn kōnsek świyżyj- terozki idzie jōm kupić nawet w dyskōntach

trocha mōnki10 do zagynszczynia zōłzy

250 ml śmietōnki (moge być 18%)

 

Nojlepi zacznijcie sie to rychtować11 dziyń naprzōd12, to sie te miyso fajnie przegryzie. Pokrejcie13 polyndwiczki na mańsze14 kōnski15 (take na 5 cm bydōm16 idealne) i wciepcie do jaki miski abo brytfanki. Nalyjcie tam sok ze apfylziny, dajcie prziprawy i ôstołwcie17 na noc. Na drugi dziyń- abo jak niy mołcie18 tela czasu to za połra godzin, abo nojmani19 za jedna godzina- powyciōngejcie20 te polyndwiczki ze marynaty i na leko natłuszczōnyj patelni przibrōnołćcie21 ze kołżdyj22 strōny. Potyn wciepcie do brytfanki, zalyjcie23 marynatōm, wodōm, dejcie24 marchew i niech sie to na małym ôgniu aby godzina popykoł25. Niyskorzi wyciōngcie miyso, zblyndujcie marchew, dejcie śmiytōnka i keby26 ta zōłza bōła za rzodkoł27, to zagyńście jōm trocha mōnkōm ôzpuszczōnōm w zimnyj wodzie (2-4 łeżki mōnki na niycałoł szklōnka wody). Jak już zōłza bydzie fertich28, mogecie jōm jeszcze dosmakować29, wciepnōńć tam na chwila miyso i biercie sie za jedzynie. Do takego miysa pasujōm i klōski30, i nudle31, a nawet ryż. Smacznego 🙂

 

 

1gdybyście

2ô= ło

3ō- samogłoska w wymowie między o i u

4Was

5naprawdę

6szybko

7proste

8pomarańczy

9szczypta

10mąki

11przygotowywać

12wcześniej

13pokrójcie

14mniejsze

15kawałki

16będą

17zastawcie

18macie

19przynajmniej

20wyjmijcie

21przypieczcie

22każdej

23zalejcie

24dajcie

25pogotuje

26gdyby

27rzadka

28gotowa

29doprawić

30kluski

31makaron

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *