Gibki maszkyt de lux (Ekspresowy deser de lux)

Tak po prŏwdzie1, to je to tyż taki trocha deser dietetyczny, bo prawie w nim niy ma cukru. Niby de lux, ale idzie go zrobić po tōniu2, choć wyglōndŏ jak ze blank3 wynŏkwianyj4 restauracyje 😉

Co potrza?

gorzkŏ szokolada

mascarpōne

dżym- nojlepi taki bez cukru abo świyże owoce, choć łozmrożōne5 tyż niy bydōm złe

6 żech bez lato zrobiōł take dżymy, do kerych żech niy dŏwoł cukru, yno ôdparowywoł woda i przeciepowołech do krauzy7. I nic sie niy psuło. Yno przi wiśniach dołech 1-2 łeżki cukru na krauza i bōły idealne.

Wejście sie jako azjetka8 abo mały talyrzik, dejcie na niego szokolada i postŏwcie go na gorku ze wrzōncōm wodōm. Jak sie ta szokolada łozpuści9, to zrōbcie łeżeczkōm z ni jake fajne wzory. Ku tymu dejcie łeżka abo dwie mascarpōne, a na wiyrch dżym, owoce abo łozmrożōne i podgrzōne wiśnie. Deser baje pówytrawny, ale ze kawōm spasuje sie idealnie. Smacznego 🙂

 

 

1naprawdę

2tanio

3całkiem

4 wykwintnej

5rozmrożone

6ja

7słoika

8salaterka

9rozpuści

Please follow and like us:
Kej lubicie ôbrŏzki
Sam znojdziesz moje filmy
Sam znojdziesz moje filmy
Jak lubisz ćwiyrkać, to sam wlyjź
Visit Us
Follow Me
Dastaniecie mejla ze nowymi receptami
RSS




2 Komentarze

Odpowiedz na „GabiAnuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*