Kokot ze apfylzinōm (Kogut z pomarańczą)

Zarozki1 trza2 pedzieć3, że tak po prołwdzie4 to żech niy sprawdzoł, czy w tym mojim gorku bōła5 kura abo kokot, ale jakosik mi te miano tak lepi pasowało- niyftorzi6 by pedzieli: licentia poetica.

Apfylziny już na same spōmniynie7 nos8 rozgrzywajōm bez te dyszczowe9, jesiynne abo zimowe dni. A zołza10 je tak dobro, że nawet talyrz ôd11 moji Baby12 bōł wypucowany13 do ôstatniyj kropelki 😉

Co potrza?

0,5 kg piersi ze kurczaka

sok ze jednyj apfylziny14

keliszek biołego wytrawnego abo pówytrawnego wina

1 małoł15 cebula

łeżka masła klarowanego

ze 2 łeżki oliwy

ze 3 ślizyki16 zezworu (barzi17 go znołcie jako imbir)

śmiytōnka18 (moge być 12%)

sōl i pieprz

Robi sie to richtich19 wartko20, a jak sie bydzie dusić, to mogecie sie nawet ôbejrzeć 2 odcinki Waszego serialu 😉

Kurczaka pokrejcie21 na rubsze22 połski23. Na leko24 natłuszczōnyj patelni na srogim25 hicu26 przipiyczcie kurczaka- jak niy docie za kans27 tustego28, to niy baje29 Wōm tak pryskało. We brytfance abo jakim gorku30 na maśle klarowanym zeszklijcie pokrōnoł cebula, dolyjcie do tego ździebko31 oliwy i dociepcie32 przipieczōnego kurczaka. Na patelnia mogecie wlołć wino, co by Wōm zebrało tyż te prziklejōne, fajnie przibrōnołcōne kōnski, kere ôstały po naszym „kokocie” i zlyjcie33 to do brytfanki, we keryj już na te wino czekajōm kurczakowe piersi. Dolyjcie do tego sok, dociepcie zezwōr, sōl, pieprz i niech sie to tak na mały ôgniu ze godzinka popykoł34. Potyn wyciōngcie miyso i wlyjcie do zōłzy śmiytōnki- mogecie jōm pryndzyj zahartować, co by Wōm sie niu zwarzōła (dejcie dō ni połra łeżek zōłzy). Wymiyszejcie, mogecie dosmakować, wyciōngcie kōnski zezworu, wciepcie tam jeszcze na chwila „kokota” i już mōmy nasze danie fertich. Joł żech do tego mioł dziki ryż (kery po prołwdzie je nasiōnami trołwy) i potarte jabko ze marchwiōm. Nic wiyncyj tymu niy trza… nō, może jeszcze lampka wina 😉 Smacznego 🙂

1zaraz

2trzeba

3powiedzieć

4naprawdę

5była; ō- samogłoska w wymowie między o i u

6niektórzy

7wspomnienie

8nas

9deszczowe

10sos

11ô= ło

12żony

13wyczyszczony

14pomarańczy

15mała

16plasterki

17bardziej

18śmietana

19naprawdę

20szybko

21pokrójcie

22grubsze

23paski

24lekko

25dużym

26wysokiej temperaturze

27dużo

28tłuszczu

29będzie

30garnku

31trochę

32dorzućcie

33zlejcie

34 wolno pogotuje

Sam tyż mogecie mie znojś:
Kej lubicie ôbrŏzki
Sam znojdziesz moje filmy
Sam znojdziesz moje filmy
Jak lubisz ćwiyrkać, to sam wlyjź
Visit Us
Follow Me
Dastaniecie mejla ze nowymi receptami
RSS




Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*