Zarozki1 trza2 pedzieć3, że tak po prołwdzie4 to żech niy sprawdzoł, czy w tym mojim gorku bōła5 kura abo kokot, ale jakosik mi te miano tak lepi pasowało- niyftorzi6 by pedzieli: licentia poetica.
Apfylziny już na same spōmniynie7 nos8 rozgrzywajōm bez te dyszczowe9, jesiynne abo zimowe dni. A zołza10 je tak dobro, że nawet talyrz ôd11 moji Baby12 bōł wypucowany13 do ôstatniyj kropelki 😉
Co potrza?
0,5 kg piersi ze kurczaka
sok ze jednyj apfylziny14
keliszek biołego wytrawnego abo pówytrawnego wina
1 małoł15 cebula
łeżka masła klarowanego
ze 2 łeżki oliwy
ze 3 ślizyki16 zezworu (barzi17 go znołcie jako imbir)
śmiytōnka18 (moge być 12%)
sōl i pieprz
Robi sie to richtich19 wartko20, a jak sie bydzie dusić, to mogecie sie nawet ôbejrzeć 2 odcinki Waszego serialu 😉
Kurczaka pokrejcie21 na rubsze22 połski23. Na leko24 natłuszczōnyj patelni na srogim25 hicu26 przipiyczcie kurczaka- jak niy docie za kans27 tustego28, to niy baje29 Wōm tak pryskało. We brytfance abo jakim gorku30 na maśle klarowanym zeszklijcie pokrōnoł cebula, dolyjcie do tego ździebko31 oliwy i dociepcie32 przipieczōnego kurczaka. Na patelnia mogecie wlołć wino, co by Wōm zebrało tyż te prziklejōne, fajnie przibrōnołcōne kōnski, kere ôstały po naszym „kokocie” i zlyjcie33 to do brytfanki, we keryj już na te wino czekajōm kurczakowe piersi. Dolyjcie do tego sok, dociepcie zezwōr, sōl, pieprz i niech sie to tak na mały ôgniu ze godzinka popykoł34. Potyn wyciōngcie miyso i wlyjcie do zōłzy śmiytōnki- mogecie jōm pryndzyj zahartować, co by Wōm sie niu zwarzōła (dejcie dō ni połra łeżek zōłzy). Wymiyszejcie, mogecie dosmakować, wyciōngcie kōnski zezworu, wciepcie tam jeszcze na chwila „kokota” i już mōmy nasze danie fertich. Joł żech do tego mioł dziki ryż (kery po prołwdzie je nasiōnami trołwy) i potarte jabko ze marchwiōm. Nic wiyncyj tymu niy trza… nō, może jeszcze lampka wina 😉 Smacznego 🙂
1zaraz
2trzeba
3powiedzieć
4naprawdę
5była; ō- samogłoska w wymowie między o i u
6niektórzy
7wspomnienie
8nas
9deszczowe
10sos
11ô= ło
12żony
13wyczyszczony
14pomarańczy
15mała
16plasterki
17bardziej
18śmietana
19naprawdę
20szybko
21pokrójcie
22grubsze
23paski
24lekko
25dużym
26wysokiej temperaturze
27dużo
28tłuszczu
29będzie
30garnku
31trochę
32dorzućcie
33zlejcie
34 wolno pogotuje
Dodaj komentarz