Krewetki ze szpinatym (Krewetki ze szpinakiem)

Szło by pedzieć1, że to sōm2 take krewetki choby3 po grecku, bo wciep4 żech tam tyż trocha fety. Z krewetkōma niy ma kans5 roboty, a do tego jeszcze sōm zdrowe. A szpinat… dlo niyftorych6 bajtli7 to taki trocha bebok8 i joł tyż musza pedzieć, że jak żech go kedyjś na jakyj stołōwce dostoł, to do dzisiaj pamiyntōm, że bōł źle zrobiōny- kuchara powinna dostać szmary9 😉 A styknie dać do niego trocha czosku, może soku ze citrōłny10 i już je richtich11 dobry. Joł sam godōm o szpinacie- liściach, a niy tych zamrożōnych dechach, potym na talyrzu widać fajnie zblanszowane liście, a niy zielōny maras12 😉

Co potrza?

300 g liści szpinatu baby

400 g krewetkōw- nojlepi ôbranych

1 czerwōnoł cebula

1-2 zōmbki czosku

połra łeżek oliwy

150 g fety

keliszek biołego wina (pó wytrawnego abo wytrawnego)

Na oliwie (joł żech doł takoł ze suszōnymi prawdziwkōmi- to dopiyro fajnie wōniało13) we jakim wiynkszym gorku zeszklijcie cebula i dejcie14 tam tyż czosnek. Wlyjcie do tego wino i niech ône trocha ôdparuje. Dociepcie krewetki i niech sie połra minut powarzōm. Na kōniec przidzie pokruszōnoł feta, pieprz i szpinat. Jak ôn sie yno15 leko zblanszuje, to mogecie wciepować nasze danie na talyrz i brać sie za jedzynie. Do tego kōnsek16 dobryj bōłki abo chleba i … smacznego 🙂

1powiedzieć

2są; ō- samogłoska w wymowie między o i u

3jakby

4wrzuciłem

5dużo

6niektórych

7dzieci

8potwór

9lanie

10cytryny

11naprawdę

12błoto

13pachniało

14dajcie

15tylko

16kawałek

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *