Im bliżyj lata, tym barzi1 ciōngnie2 mie3 do szałołtōw- może to te dwa kilo, kere4 mi jeszcze ôstały ze zimy 😉 Lubia byle co powciepować na talyrz, a niy rołz, niy dwa z tego wyńdzie5 richtich6 co dobrego 🙂
Co potrza?
Na kołżdy talerz wciepcie7:
2 gorście rukoli,
gorść roszpōnki,
1 tōmata8 żōłto i jedna czerwōno- abo po połra tych koktajlowych,
poła pokrōnego jabka,
gorść pokrōnych pozimek (truskawek),
pó gorści borōwki hamerykańskyj,
połra kōnskōw fety.
A do tego jeszcze przidzie zōłza:
łeżka mostrichu9,
łeżka miodu,
połra łeżek oliwy,
połra łeżek oleju rzepakowego,
2 łeżki tequili (choć mogecie i bez- abo z łeżkōm kōniaku czy whisky),
2 łezki ôctu balsamicznego.
Składniki szałołtu fajnie poukłołdejcie na talyrzu, a składniki zōłzy trza yno porzōndnie ôzfyrlać10 w jaki azjetce11, żeby sie złōnaczōł12 taki jednolity, gynsty płyn i fertich13. Smacznego 🙂
1bardziej
2ciągnie; ō- samogłoska w wymowie między o i u
3mnie
4które
5wyjdzie
6naprawdę
7wrzućcie
8pomidor
9musztardy
10roztrzepać
11salaterce
12powstał
13gotowe
Dodaj komentarz