Szałołt słodko-kwajśny (Sałatka słodko-kwaśna)

Im bliżyj lata, tym barzi1 ciōngnie2 mie3 do szałołtōw- może to te dwa kilo, kere4 mi jeszcze ôstały ze zimy 😉 Lubia byle co powciepować na talyrz, a niy rołz, niy dwa z tego wyńdzie5 richtich6 co dobrego 🙂

Co potrza?

Na kołżdy talerz wciepcie7:

2 gorście rukoli,

gorść roszpōnki,

1 tōmata8 żōłto i jedna czerwōno- abo po połra tych koktajlowych,

poła pokrōnego jabka,

gorść pokrōnych pozimek (truskawek),

pó gorści borōwki hamerykańskyj,

połra kōnskōw fety.

A do tego jeszcze przidzie zōłza:

łeżka mostrichu9,

łeżka miodu,

połra łeżek oliwy,

połra łeżek oleju rzepakowego,

2 łeżki tequili (choć mogecie i bez- abo z łeżkōm kōniaku czy whisky),

2 łezki ôctu balsamicznego.

Składniki szałołtu fajnie poukłołdejcie na talyrzu, a składniki zōłzy trza yno porzōndnie ôzfyrlać10 w jaki azjetce11, żeby sie złōnaczōł12 taki jednolity, gynsty płyn i fertich13. Smacznego 🙂

1bardziej

2ciągnie; ō- samogłoska w wymowie między o i u

3mnie

4które

5wyjdzie

6naprawdę

7wrzućcie

8pomidor

9musztardy

10roztrzepać

11salaterce

12powstał

13gotowe

Sam tyż mogecie mie znojś:
Kej lubicie ôbrŏzki
Sam znojdziesz moje filmy
Sam znojdziesz moje filmy
Jak lubisz ćwiyrkać, to sam wlyjź
Visit Us
Follow Me
Dastaniecie mejla ze nowymi receptami
RSS




Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*