Gornek roztomajtości (Garnek różności)




To trocha taki barzi1 gynsty ajntopf, ale tyla sam je dobroci, że i dwa dni za kupōm2 idzie sie tego pojejś. Niy ma co sie łozpisywać3, bierymy sie do roboty.

Co potrza?

1-2 polyndwiczki wieprzowe

2 małe cukinie

1 srogi boryj4

2 zōmbki czosku

25 dkg brōnołtnych5 pieczarkōw (sōm barzi arōmatyczne)

ze 2-3 łeżki oliwy

kapka oleju

1 łeżka masła

2 łeżeczki zielōnyj czubrycy

pó łeżeczki tymianku

pó łeżeczki wyndzōnyj papryki

sōl i pieprz

Pokrejcie6 polyndwiczki na cyntymetrowe szajbki7 i podpiyczcie na patelni- dejcie tam yno kapka oleju. We gorku na oliwie i maśle podpiyczcie czosnek, dociepcie do tego pokrōno cukinia, boryj, pokrōne na pó pieczarki. Jak już polyndwiczki bydōm fajnie przibrōnołcōne, to tyż je wrojście do gorka, a na patelnia wlyjcie trocha wody, żeby zebrała te podpieczōne miyso, kere sie prziklejōło do patelni- szkoda tego arōmatu. Kebyjście akurat mieli ôtwartoł flaszka biołego wina, to mogecie zamiast wody włołć trocha na ta patelnia.

Dociepcie do gorka prziprawy, ale bez soli, bo pōnojś przi polyndwiczkach lepi jōm dać na kōńcu- miso bydzie fajnie miynke.

Jak już wszyjske warzywa bydōm uwarzōne, to dosmakujcie to jeszcze trocha i biercie sie za jedzynie. Smacznego 🙂

1bardziej

2z rzędu; ō- samogłoska w wymowie między o i u

3rozpisywać

4por

5brązowych

6pokrójcie

7plasterki




Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*