Bresaula- gibkŏ forszpajza ze Italiji (Szybka przystawka z Włoch)

Uwielbiōm szinki ze Italiji1, ale jakosik ta bresaula2 bōła dlō mie ździebko3 za intynsywnŏ we smaku- do czasu, jak żech trefiōł jedna Italijŏczka4 i ta mi dopiyro wyklarowała5, jako jōm trza jejś. Szło by pedzieć, że to take carpaccio, yno ze dojrzałego miysa, ale tyn smak… aże mi żołōndek sie śmieje 😉

Co potrza?

bresaula- wszyjsko załeży ôd tego, wiela ludzi bydzie siedzieć przi stole, ale na jedna forszpajza, to by tak trza aby 5 szajbōw6 na osoba

rucola- poła gorści na talyrzyk

oliwa

sok ze citrōłny7

parmezan- nojlepi we szajbach abo taki, kery sami zetrzecie

ździebko soli i korzyni (pieprzu)

Na talyrzik przidzie rucola, potyn bresaula, polyjcie jōm oliwōm, sokym, dejcie trocha soli, korzyni i na sōm wiyrch parmezan… Wasz bezuch8 bydzie na zicher9 zadowolōny 😉 Smacznego 🙂

1Włoch

2dojrzewająca polędwica wołowa

3trochę

4Włoszkę

5wytłumaczyła

6plastrów

7cytryny

8goście

9na pewno

Sam tyż mogecie mie znojś:
Kej lubicie ôbrŏzki
Sam znojdziesz moje filmy
Sam znojdziesz moje filmy
Jak lubisz ćwiyrkać, to sam wlyjź
Visit Us
Follow Me
Dastaniecie mejla ze nowymi receptami
RSS




Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*