Kołŏcz ze pieczōnymi jabkami (Kołacz z jabłkami)
Niyrŏz chciałoby sie kołŏcza, ale niy zarŏzki srogŏ blacha, jak na wesele. Cylowołech barzi we tortownica. Do tego trza jeszcze bōło uratować pŏra jabek i […]
Niyrŏz chciałoby sie kołŏcza, ale niy zarŏzki srogŏ blacha, jak na wesele. Cylowołech barzi we tortownica. Do tego trza jeszcze bōło uratować pŏra jabek i […]
We rajzowaniu1 fest lubia nowe smaki. Prōbuja jakegoś dania tam, kaj2 sie urodziōło, a niyskorzyj3 jada do dōm i wynŏkwiōm4 cojsik podobnego. Bacalhau à Brás- […]
Ajerkuchy ludzie rychtujōm1 ze proszkym do pieczynia, natrōnym2, gazowanōm wodōm mineralnōm, a mie jakosik ostatnio spodobały sie take na drożdżach. Trza je narychtować trocha pryndzyj, […]
Zōłzy1 sojowyj to chyba żołdnymu2 niy trza dzisiaj przedstawiać, a olyj sezamowy niyrŏz idzie kupić nawet we ajnfachowym sklepie, kej3 majōm jaki azjatycki tydziyń. I […]
Receptōw1 na szałŏt je tyla, co czerwōnych cegłōw na Nikiszu i kŏżdy bydzie przeca gŏdŏł, że tyn jego to je tyn nojlepszy. Jŏ niy wiym, […]
Bōłech ostatnio we Modenie we Italiji1, a właśnie tam rychtujōm2 słynny na cołkim świecie ocet balsamiczny: Aceto Balsamico di Modena. Czytołech, że Italoki3 czynsto bierōm […]
Szło by pedzieć1, że tyn farsz to je normalne druge danie, kere idzie wciś2 do ciasta francuskiego. Choć idzie tyż go dać do pierogōw, rogalikōw […]
Rychtowołech1 paszteciki i żech sie pomyśloł, że fajnie by bōło je w czym potōnkać2. Ta zōłza wyszła takŏ dobro, że szło by jōm wmōcić3 i […]
Receptōw1 na nudelzupa je możno tela, wiela je kuchŏrzy. Niyjedyn spōminŏ2 zupa, kero rychtowała3 ōłma4 abo jako ciotka i już niyskorzyj5 żołdnymu6 niy udało się […]
Jŏ1 nojbarzi lubia take torty, kere2 niy sōm ani za słodke, ani za tuste. Ta torta ze wiśniami je3 idealnŏ- intynsywny smak szokolady łōnczy sie […]
Copyright © 2024 | WordPress Theme by MH Themes